deelnemers

vrijwilligers

sponsoren

supporters-omwonende

Inschrijven Prins Petfoods Triathlon Veenendaal en Scholierentriatlon geopend

 

Scholieren die willen meedoen aan de 39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal kunnen vanaf 30 mei meedoen aan trainingen.
Deze trainingen zijn vooral bedoeld voor scholieren die geen of weinig triatlonervaring hebben.
De trainingen omvatten natuurlijk de drie onderdelen van de triatlon: zwemmen, wielrennen en hardlopen.
Ook is het mogelijk om in een groepje van drie mee te doen aan de triatlon in Veenendaal.
Elke atleet neemt dan één onderdeel voor zijn of haar rekening.
Kijk hier voor meer informatie: https://www.triathlonveenendaal.nl/nl/deelnemers/scholierentriathlon.html

Vanaf vrijdag 1 april 2022 is het mogelijk om in te schrijven voor de 39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal. De triatlon wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 27 augustus rond sportpark De Groene Velden in Veenendaal. Triatleten kunnen kiezen uit een Olympische afstand, een kwart of een achtste triatlon. De jeugd tot 18 jaar kan ook inschrijven voor 1/16e triatlon. Zoals het er nu naar uitziet, is ook publiek weer welkom om dit grootste sportevenement mee te beleven.
De Veenendaalse triatlon kent een nieuw element: atleten kunnen zich inschrijven voor een serie met een massastart of voor een serie met de zogenoemde rolling start, waarbij de deelnemers een-voor-een van start gaan. De organisatie gaat ervan uit dat het zwemparcours weer in de surfvijver kan worden uitgezet. Uitwijken naar de Grift, zoals in 2021, is een alternatief als de surfvijver niet kan worden gebruikt.
Het inschrijfgeld voor deelnemers is in 2022 gelijk aan dat van 2021. Ook gelijk blijft de aanvangstijd voor de Scholierentriatlon, die om 9.00 uur de openingsserie van de 39e Prins Petfoods Triathlon vormt. Scholieren beginnen dan met een mini-triatlon: 250 m zwemmen, 10 km wielrennen en 2,5km hardlopen.
In tegenstelling tot eerdere berichten blijft het fietswisselterrein in 2022 op de vertrouwde plek naast de korfbalhal. De geplande bouwactiviteiten komen pas na de triatlon op gang.
Inschrijven kan via https://www.triathlonveenendaal.nl/nl/deelnemers/inschrijven.html

 

 

Bekijk hier de foto albums van 2021 →

 Bekijk hier de aftermovie van Prins Petfoods >

 

Dirk Wijnalda uit Bunnik heeft het hoofdnummer van de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal bij de mannen gewonnen. De inwoner van Bunnik was op de Olympische afstand met 1.58.03 ruim een minuut sneller dan Joris Regtien (1.59.24) uit De Bilt. Bryan van Rutten uit Breda werd derde (1.59.33). Beste Veenendaler was Frank Janssen met een vijfde plaats (2.01.23).


Bij de vrouwen was Saskia van Vugt uit Driebergen met 2.16.15 de snelste, voor Kristel Bosch (Zaltbommel, 2.23.01) en Rosanne Diepeveen uit Rhenen (2.24.16).


Op het programma stonden ook een kwart triathlon (winst voor Jeroen Visser uit Utrecht en Esther Hoezen uit Veenendaal) en een achtste triathlon (winst voor Sybe van den Bos uit Leusden en Joyce Caro uit Almere), terwijl de jeugd en scholieren een zestiende triathlon aflegden. Winnaar bij de Jeugd was Julian Broodman uit Leusden (0.37.38). De regionale jeugdatleten kwamen uit in de scholierentriathlon. Julian Ariesen won (0.38.21), voor Cas van Holland en Jochem van Appeldoorn. Bij de meisjes was Fenne Nieboer het snelst (0.44.45), voor Rebekka Kool.

De 38e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal werd onder coronaregiem gehouden: publiek was niet welkom op het wedstrijdterrein van sportpark De Groene Velden, de prijsuitreikingen werden achterwege gehouden en de atleten vertrokken snel na hun finish.

Bovendien moest de organisatie op korte termijn uitwijken naar een alternatieve zwemlocatie, omdat de gebruikelijke surfvijver was vervuild met een lastig bestrijdbare blauwalg. Het alternatieve zwemparcours was uitgezet in de Grift, het kanaal tussen de Rijn in Rhenen en de Eem in Amersfoort.. De atleten begonnen hun zwemonderdeel gefaseerd, waardoor uiteindelijk aan de finish pas een balans kon worden opgemaakt door de persoonlijke tijden van de deelnemers op een rij te zetten. Veel atleten waren enthousiast over het nieuwe zwemparcours, hoewel sommige zwemmers wel het riet in zwommen. Andere atleten geven toch de voorkeur voor de ruimere surfvijver met massastart. 

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en roemt de inzet van 250 vrijwilligers. 

Kijk voor alle uitslagen op: https://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2021/aug/28/veenendaal/index.html

Prins Petfoods nieuwe hoofdsponsor Triathlon Veenendaal

 

Prins Triathlon hoog

Prins Petfoods nieuwe hoofdsponsor Triathlon Veenendaal

Veenendaal – Prins Petfoods is de nieuwe hoofdsponsor van de Triathlon Veenendaal. Het familiebedrijf ondersteunt de komende drie jaar de triathlonorganisatie. De 38e editie van de Veenendaalse triathlon krijgt hiermee voor de komende drie jaren een nieuwe naam: de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal.
“De triathlonorganisatie is bijzonder blij dat Prins Petfoods de Veenendaalse triathlon gaat ondersteunen,” aldus voorzitter Frits Beckerman. “Prins is een Veenendaalse producent van 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding met als doelstelling de gezondheid en het welzijn van zowel mens als dier te verhogen. Dat past bij onze wedstrijd, waarin wij atleten uitdagen om een gezonde strijd aan te gaan, met zichzelf en met andere triatleten.”

persbericht contract 2021

Innovatie en mensen
Experience Directeur Mariska van Gelder, kleindochter van de heer Verkade, die het bedrijf begin jaren zestig oprichtte, zegt: “Prins vindt het belangrijk om in de eigen regio aanwezig te zijn en een bijdrage te kunnen leveren aan maatschappelijke projecten, zoals dit initiatief waarbij mensen samen in beweging zijn. Met het ondersteunen van de Veenendaalse triathlon, een landelijk evenement dat al 37 keer is georganiseerd, bereiken we een groot en sportief publiek, want Veenendaal heeft een uitstekende naam in de triathlonwereld. Prins vindt innovatie en aandacht voor gezondheid en beweging belangrijk, voor dieren én mensen. Als ik zie hoe de organisatie zich elk jaar probeert te verbeteren en hoe de organisatie omgaat met de broodnodige vrijwilligers, dan past dat uitstekend bij de visie van Prins.”

Familie

Erik Ariesen, bestuurslid Sponsoring bij de Stichting Triathlon Veenendaal: “Een triathlon organiseren is een kostbare aangelegenheid, waarbij sponsoren noodzakelijk zijn. We zijn enorm blij dat we met Prins Petfoods weer een nieuwe, lokale hoofdsponsor hebben, waarmee we nationaal voor de dag kunnen komen. En we kijken uit naar andere mogelijkheden in de samenwerking met Prins, omdat dit bedrijf meer te bieden heeft dan alleen een financiële ondersteuning. Al bijna zestig jaar leggen drie generaties van de familie Verkade hun ziel en zaligheid in diervoeding. Prins voelt voor alle medewerkers een beetje als familie. Dat gevoel bestaat ook bij de deelnemers en vrijwilligers van onze triathlon: een beetje familie, tenminste voor één dag,” lacht Ariesen.

Prins Petfoods Triathlon Veenendaal op 28 augustus
De Prins Petfoods Triathlon wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 28 augustus rond sportpark De Groene Velden. Triatleten kunnen kiezen uit een Olympische afstand, een kwart of een achtste triathlon. De jeugd tot 18 jaar kan ook inschrijven voor 1/16e triathlon.

veenendaal-doet

 

volg-ons

like-ons

 • 01-prins-hoofdsponsor
 • 02-1-sportservice
 • 02-2-hardeman
 • 02-2a-prins-hoofdsponsor
 • 02-3-sportservice
 • 02-4-hardeman
 • 03-01-dkgs-agency
 • 03-02-mcdonalds
 • 03-03-nutrid
 • 03-04-gvanharten
 • 03-07-ariesen
 • 04-01-rodenburg
 • 04-03-total
 • 04-05-weijman
 • 04-07-hatchtech
 • 04-09-valleiautogroep
 • 04-10-jbtech
 • 04-11-stichtsbeheer
 • 04-12-bochane
 • 04-13-vandenheuvel
 • 04-14-steets
 • 04-17-introbouw
 • 04-18-amikappers
 • 04-19-eetmeervis
 • 04-20-enersolar
 • 04-21-dynamostaal
 • 04-23-ginkelbemmelen
 • 04-24-johandebruin
 • 04-26-vzc
 • levt